Ζήστε το όνειρό σας στο "Όνειρα" Boutique Hotel

 

Περιοχές Κοντά στο Τολό - Μέρη Ενδιαφέροντας και Άλλες Παραλίες

Σε κοντινή απόσταση από το Τολό βρίσκονται πολλές περιοχές με ενδιαφέροντα και αξιοσημείωτα. Στο τέλος της Ψιλής Άμμου στο Τολό βρίσκεται το Καστράκι, ένας μικρός λόφος στην Αρχαία Ασίνη, το οποίο είναι επικεφαλής της ακτής του Τολού. Η Αρχαία Ασίνη μνημονεύεται απο τον Όμηρο στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια και ήταν το λιμάνι που χρησιμοποιούσαν για τις Μυκήνες. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για περίπατο και η θέα που προσφέρεται είναι απλώς καταπληκτική.

 

Ακολουθώντας την παραλία γύρω απο την Ασίνη αμέσως μετά τον λόφο της Αρχαίας Ασίνης (Καστράκι), σε μικρή απόσταση βρίσκεται το χωριό του Δρεπάνου, με την παραλία της Πλάκας, μετά το Δρέπανο, βρίσκεται το Βιβάρι, με τις ωραίες ψαροταβέρνες και τον κόλπο του είναι ιδανικό για σκάφη. Η αναρήχηση στους βράχους είναι μια συχνή εξάσκηση στο Βιβάρι και η ποικιλία των πορειών προσφέρεται για κάθε επίπεδο. Τα επόμενα χωριά η Κάντια και τα Ίρια είναι ήσυχα και προσφέουν ωραίες παραλίες όπως Κονδύλι.

 

Η όμορφη πόλη του Ναυπλίου είναι μόλις 10 χλμ. και έχει έναν θαυμάσιο συνδυασμό της ιστορίας και των μοντέρνων σημείων που αξίζει να δείς. Μόλις περάσεις την πόλη του Ναυπλίου συναντάς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τίρυνθας με τα Κυκλόπεια Τείχη και τα ερείπια του παλατιού, τα οποία καταγράφονται στα βιβλία του Ομήρου.

 

Το Άργος είναι περίφημο επειδή είναι η αρχαιότερη κατοικίσημη πόλη στην Ευρώπη και γι’αυτόν τον λόγο προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών. Αξίζει επίσης να δείτε το μουσείο, το αρχαίο θέατρο και η εκκλησία η οποία βρίσκεται πάνω στην κεντρική πλατεία της πόλης καθώς και το κάστρο της Λάρισας το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του βουνού και δεσπόζει στην πόλη. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο η τοπική αγορά, η οποία βρίσκεται στην πλατεία, διαθέτει όλα τα είδη της τοπικής παραγωγής, χειροποίητα αγαθά, καθώς και ρούχα και παπούτσια.

 

Εξερευνόντας την υπόλοιπη παριοχή γύρω απο το Τολό, είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο ή τα λεωφορεία της περιοχής, μπορείς να συνδυάσεις την διέγερση με την ξεκούραση.

 

 

 

     Onira Boutique Hotel, Μπουμπουλίνας 6, Τολό 21056, Αργολίδα - Tηλ: 27520 59658 Φαξ: 27520 59862 

 

 

Our satisfied guests wrote positive reviews on trivago
Top Hotels Tolo